Yazarı: Hakan Ali Toker
ISBN: 978-605-4957-78-1
Barkod: 9786054957781
Basım Tarihi: Şubat-2020
Boyutu: 23 x 30.5 cm.
MP3: Tıkla indir
Düzeltmeler Dosyası: Tıkla indir
Sayfa Sayısı: 136
Müzik Eğitimi Yayınları No.125
Piyano Kitapları Serisi No.50
Stoktan Hemen Al – MuzikKitaplari.com
Bu albümde –teksesli– Geleneksel Türk Müziği repertuvarından özenle seçilerek piyanoya uyarlanan 30 seçme eser yer almaktadır. İster halk kökenli olsun isterse saray kökenli, Geleneksel Türk Müziği’nin vaz geçilmez öğelerinden birisi tavırdır yani süslemelerdir. Genellikle doğaçlama olarak yapılan ve icradan icraya değişen bu süslemeler, cumhuriyetimizin ilk yıllarından günümüze kadar uzanan çokseslendirme çalışmalarında ihmal edilmiş, ezgilerimiz daha çok sade halleriyle Batı çalgıları için düzenlenmiştir. İşte bu albümün en önemli özelliklerinden birisi tavırları içeren ilk yayın olmasıdır. İcracı bu tavırlarda/süslemelerde değişiklik yapmakta özgürdür.
Türkü, şarkı, longa, kanto, oyun havası, zeybek, saz semaisi ve peşrev formlarındaki eserler tampere sisteme en yakın makamlardan seçilmiş ve bu makamların yapılarına uygun tonal armonizasyon yapılmıştır. Kullanıcıya bir fikir vermesi için eserlerin yazar tarafından kaydedilmiş MP3 ses kayıtlarını içindekiler kısmından dinleyebilir ya da tamamını [54.8MB] buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Eserlerin videolarını ise yazarın Youtube kanalından izleyebilirsiniz. Kitapta zorluk derecesi bakımından amatör, profesyonel, güzel sanatlar liseleri, eğitim fakülteleri ve konservatuvar öğrencileri dâhil her seviyeye uygun eserler yer almaktadır ve bunlar güçlük seviyelerine göre sıralanmıştır. Albümün bütün piyanistler tarafından sevilerek seslendirilmesi dileğiyle…
Kitap Hakkında
Değerli müzik insanı Hakan Ali Toker’in Türk Müziği’nin çalgısal ve sözlü müzik formlarındaki seçkilerinden oluşan eserleri piyano için düzenlemesi ve bunları albüme dönüştürüp kitap halinde bizlere sunması çok kıymetli bir kaynak oluşturuyor. Hem Batı müziğinin estetik değerlerini ve armoni zenginliğini koruyan, hem de geleneksel Türk Müziği’nin ruhu olan “üslup” ve “tavır“ özelliklerini içinde barındıran bu düzenlemeler, bugün ihtiyaç duyduğumuz zengin tınıları kalbimize ulaştırıyor.
Göksel Baktagir, Kanun Sanatçısı
Kitap Hakkında
Geleneksel Türk Müziği Albümünüzü teşekkürlerle aldım. Çok keyifle okudum. Hakikaten pek zevkli uyarlamalar yapmışsınız. Sizi içten kutluyorum. Güzel bis parçaları olacağını da düşünüyorum. Dostlukla.
İdil Biret, Piyanist-Devlet Sanatçısı